Wat zijn rollen en permissies?

In de module Rollen en permissies kun je verschillende rollen die gebruikt worden binnen het systeem aanmaken, aanpassen en eventueel verwijderen. Ook kun je in deze module de rol volledig naar wens inrichten en de rechten toekennen. Niet iedere gebruiker zal immers dezelfde rol hebben binnen de organisatie. De rollen kunnen dan vervolgens worden toegewezen aan gebruikers via de module Gebruikers. Iedere gebruiker wordt altijd toegekend aan één rol.

Instellingen > Gebruikers > Rollen en permissies.

Het overzicht van rollen en permissies wordt nu geopend.

Uitleg velden van rollen

Acties

Rol toevoegen

Als je een rol wilt toevoegen, klik je op  nieuw.

Uitleg over het toevoegen van een nieuwe rol

Rol wijzigen

Als je een bestaande rol wilt wijzigen, dubbelklik dan op de desbetreffende rol in het overzicht. Het rol details scherm wordt geopend en je kunt je wijzigingen daar doorvoeren.

Uitleg over het wijzigen van een bestaande rol

Rol verwijderen

Uitleg over het verwijderen van een bestaande rol